Exhale

Bodybalance

BodyBalance is de Yoga, Tai Chi, Pilates workout waarbij je flexibiliteit en kracht opbouwt en je een gevoel krijgt van rust en kalmte. Gecontroleerde ademhaling, concentratie en een zorgvuldig gestructureerde series van stretches, bewegingen en houdingen op muziek creëren een holistische workout die het lichaam in een toestand van harmonie en balans brengt. Door de grote variatie in bewegingen en ondersteuning met mooie muziek, is BodyBalance ook voor yoga beoefenaars aantrekkelijk.

Do-In Yoga

Do-In is een bewegingsvorm uit Japan. Het is een systeem van oefeningen, strekkingen en ademhalingstechnieken. Gericht op het herstellen van evenwicht en het bevorderen van gezondheid en vitaliteit. Do-In betekent letterlijk ‘de weg naar binnen’.

Bij Do-In gaat het er niet om of je een oefening goed kunt doen maar gaat het vooral om het voelen.

Wat doet een oefening met je? Lukt het je om door middel van je ademhaling makkelijker in een strekking te komen? Hoe voelt het? Door Do-In te beoefenen zorg je ervoor dat je leniger wordt.

Je ontwikkelt een groter uithoudingsvermogen. Je wordt gezonder en vitaler.

Er is geen leeftijdsgrens, iedereen kan Do-In beoefenen .

Je kunt de oefening zo makkelijk of moeilijk maken als je maar wilt.

Do-In oefeningen zijn niet moeilijk en mocht een oefening niet gaan vanwege (fysieke) beperkingen dan is er altijd wel een alternatieve oefening die wel kan. De oefeningen worden in geconcentreerde rust uitgevoerd, zodat in het lichaam geleidelijk aan warmte ontstaat en tegelijkertijd een gevoel van rust en ontspanning wordt ervaren.

Hatha Yoga

Dit is de vorm van de klassieke Hatha Yoga. In deze vorm van yoga is er veel aandacht voor het lichaams- en het gevoelsbewustzijn. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is de adem. Door de concentratie op de adem en deze de dragende kracht te laten zijn van elke beweging, ontstaat er een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.

Verder zal er een evenwichtige verdeling zijn tussen staande, zittende en liggende oefeningen zowel dynamisch als statisch uitgevoerd. Je wordt leniger, sterker en leert goed naar je lichaam te luisteren.

In elke oefening wordt je gestimuleerd om op zoek te gaan naar jouw eigen persoonlijke evenwicht in kracht en ontspanning. De lessen kunnen door iedereen gevolgd worden, er zijn voldoende opties voor zowel gevorderde als beginnende deelnemers.

Elke les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening, waardoor een complete ervaring ontstaat.

Yin Yoga

Yin Yang Yoga is een fusie van yin yoga en yang yoga. Het combineert dus het zachte, aandachtige en rustige van yin yoga met het vurige en krachtige van yang yoga. De Yin houdingen worden langer aangehouden en richten zich meer op het dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen en geven je de ruimte om te verkennen. Het Yang deel in de bewegingen is dynamisch en krachtig, gericht op de spieren. Kortom een mooie balans tussen 2 tegengestelde principes die ook prachtig samenwerken.

Meditatie

Er duiken steeds meer bewijzen op dat meditatie een zeer positieve invloed heeft op ons lichaam. In de huidige wereld waarin ons lichaam steeds meer stress te verdragen krijgt kan meditatie je helpen om balans terug te krijgen. Dankzij meditatie vind je meer rust in je geest. Meditatie heeft een groot aantal bewezen gezondheidsvoordelen.

Het verlaagt de concentratie stresshormoon in je lichaam.Je lichaam kalmeert en herstelt zich. Wanneer je stress kunt beheersen wordt je lichaam gezonder. Meditatie helpt je om alle spanning in je lichaam los te laten en je leert jezelf beter kennen. Het helpt je om de dagelijkse prikkels te neutraliseren en langzaam afstand te nemen van je eigen gedachten. Er zijn verschillende vormen van meditatie. Een aantal van deze vormen zullen tijdens de lessen aan de orde komen.

Klaar voor de volgende stap?